Tools voor volleybaltrainers

Warming-up Noliko

Trainer:
Geplaatst op:
Type:
Enkele oefening
Aantal spelers:
0
Diagram van de volleybaloefening 'Warming-up Noliko'

Deze oefening werd vaak als warming-up gebruikt bij Noliko Maaseik in de tijd dat Vital Heynen er trainer was met Brecht Van Kerckhove en Erik Verstraeten als assistenten.

A brengt de bal in het spel met een onderhandse service voor tweetal A. Tweetal A speelt één rally tegen tweetal B. Het winnende tweetal neemt de positie van tweetal A in (of blijft daar staan als ze er al stonden). Het verliezende tweetal rent naar de achterlijn achter tweetal A en sluit vervolgens bij de reserves bij de ballenkar aan. Een nieuw tweetal dat reserve stond, neemt zo snel mogelijk de plek van tweetal B in, waarna de oefening op dezelfde manier verder gaat.

Omdat deze oefening als warming-up gebruikt wordt, gelden de volgende basisregels:

  • Er mag maximaal twee keer gespeeld worden.
  • Er mag alleen met hard contact gespeeld worden.
  • Er mag niet gesprongen worden.

De oefening blijft uitdagend (en bijna onbeperkt herbruikbaar) door hier regels aan toe te voegen. Bijvoorbeeld:

  • Als de eerste bal in het achterveld gespeeld wordt, dan moet de tweede bal in het voorveld gespeeld worden en andersom.
  • Als de eerste bal op de linkerhelft van het veld gespeeld wordt, dan moet de tweede bal ook op de linkerhelft gespeeld worden.
  • De tweede bal mag alleen geslagen worden als de eerste bal bovenhands gespeeld werd.
Basis: Bovenhands Basis: Onderhands Basis: Slaan uit stand Oefenvorm: Klein team tegen klein team Opslag: Onderhands ...