Tools voor volleybaltrainers

Een goed begin...

Trainer:
Geplaatst op:
Type:
Enkele oefening
Aantal spelers:
0

Team A speelt tegen team B. Team A serveert, waarna de rally wordt uitgespeeld. De trainer gooit vanaf de zijkant een bal in het net aan de kant van het winnende team. Dit team verdedigt deze bal en bouwt een aanval op. De rally wordt weer uitgespeeld. Het team dat deze rally wint, serveert de volgende bal.

Ik heb deze oefening bij verschillende teams op verschillende niveaus gebruikt. Mijn ervaring is dat elk team het de eerste paar minuten heel moeilijk heeft met het verdedigen van de ballen die in het net gegooid worden. Tot nu toe kwam het na deze moeilijke start altijd weer goed. Dat vertel ik er ook altijd bij als ik deze oefening voor het eerst doe met een team.

Variatie: Na elke "normale" rally gooit de trainer de bal vanaf de zijkant precies op de netrand. De spelers aan het net gaan een duwduel aan (en proberen de bal dus in het veld van de tegenstander te spelen), waarna de rally uitgespeeld wordt.

Aanval: Algemeen Blok: Algemeen Oefenvorm: Groot team tegen groot team Oefenvorm: Klein team tegen klein team Opslag: Algemeen ...